Wij zijn Vensters

Gedreven om inzicht te geven

Het kernteam van Vensters zorgt voor de ontwikkeling en uitvoering van de instrumenten. Het team bestaat uit medewerkers van ICTU en VNG Realisatie.

Meer informatie

Als coördinator ben ik aanspreekpunt voor deelnemers van Vensters voor Bedrijfsvoering en Vensters voor Dienstverlening. Daarnaast ben ik betrokken bij de ontwikkeling van Vensters voor Integriteit. Vanuit mijn onderzoeksachtergrond raak ik enthousiast van cijfers en de vraag hoe we voor de praktijk betekenis daaraan kunnen geven. Ontwikkeling, en anderen daarbij helpen, is wat mij drijft.

Tessa Janssen

Onderzoekscoördinator tessa.janssen@ictu.nl
Meer informatie

Als een van de duiders van het team ben ik gespitst op hoe gemeenten nog beter kunnen presteren zowel in hun dienstverlening als bedrijfsvoering. Dit doe ik vanuit een analytische, positief kritische en politiek bestuurlijk sensitieve invalshoek. Direct in mijn visie, feedback en interacties maar wel altijd op een prettige manier met begrip voor de ander.

Eelke Horselenberg

Managementadviseur eelke.horselenberg@vng.nl
Meer informatie

Ik voer gesprekken met het management van deelnemers over de uitkomsten van de verschillende instrumenten. Ik word gedreven door het verbinden van mensen en hen te ondersteunen bij blijvende persoonlijke en professionele ontwikkeling. Ook organisaties helpen om te excelleren en maatschappelijke betrokkenheid zijn belangrijke drijfveren voor mij.

Maik van Veldhoven

Managementadviseur / programma-manager maik.veldhoven@ictu.nl
Meer informatie

Ik ben verantwoordelijk voor de communicatie van Vensters: van het ontwikkelen van folders tot het schrijven van artikelen en het organiseren van seminars. Ik word blij van effectieve en klantgerichte communicatie-uitingen die ik in mijn dagelijkse leven om mij heen zie. Dat is voor mij belangrijk in mijn werk: heldere communicatie waar de lezer, bezoeker of klant echt iets aan heeft.

Margreet van Druten

Communicatieadviseur margreet.vandruten@ictu.nl
Meer informatie

De bedrijfsvoering van organisaties ontwikkelt zich de laatste 10 jaar veel sneller dan in het decennium ervoor. Denk aan digitalisering, data, duurzaamheid, opgavegericht en flexibel werken, informatieveiligheid. Mijn rol? Het gesprek hierover voeren met MT’s op basis van onze instrumenten, kennis uitwisselen in bijeenkomsten, wetenschappers en praktijk in contact brengen en het publiceren van artikelen.

Mark Huijben

Managementadviseur mark.huijben@ictu.nl
Meer informatie

Naast het voeren van duidingsgesprekken, organiseer ik samen met mijn collega’s sessies over strategische bedrijfsvoering. Ik heb ervaring als interim-manager, die neem ik mee in de sessies. Voor een goede dienstverlening is een goede bedrijfsvoering nodig. Iedere dag een stapje verder is mijn motto. Ik word getriggerd door continue verbetering en ben nieuwsgierig naar nieuwe ontwikkelingen.

Walter Huith

Managementadviseur walter.huith@ictu.nl

Team Vensters

Kernteam en stuurgroep

Het team van Vensters is opgesplitst in het kernteam en de stuurgroep. Het kernteam houdt zich bezig met de dagelijkse gang van zaken en primaire werkzaamheden van Vensters. De stuurgroep geeft begeleiding waar nodig.

Kernteam
Het kernteam van Vensters bestaat uit medewerkers van de organisaties ICTU en VNG Realisatie.

Stuurgroep
De stuurgroep is nauw betrokken bij de ontwikkeling van de instrumenten. Zij levert expertise over en input voor de ontwikkeling en toepassing van Vensters voor Bedrijfsvoering, Vensters voor Dienstverlening en Vensters voor Integriteit.

De stuurgroep bestaat uit:

  • Peter Teesink, voorzitter, gemeentesecretaris Amsterdam
  • Ingrid Hoogstrate, adjuct-directeur, VNG Realisatie
  • Paul Rekveld, hoofd informatievoorziening en automatisering, gemeente Gouda
  • Erik Jungerius, directeur provincie Overijssel
  • Liesbeth Houben, directeur publieke dienstverlening, gemeente Maastricht
  • Marcel Schippers, concerncontroller/ adelingshoofd financiën, gemeente Nissewaard
  • Johan Strieker, opdrachtgever programma Vensters, ministerie van BZK
  • Mary-Jose van Overveld, lid drectieteam, waterschap Brabantse Delta