• Gratis webinar op 23 april: trends in de bedrijfsvoering

  Hoe stuur je op de bedrijfsvoering? Hoe kan benchmarkinformatie je hierbij helpen? Wat zijn de belangrijkste trends bij gemeenten en waterschappen? En waarom is het nodig om een stevig – en soms ongemakkelijk – gesprek over bedrijfsvoering te voeren? Op vrijdag 23 april van 12.00 tot 13.00 uur bespreken wij deze onderwerpen tijdens een gratis webinar.

  Dit doen wij, Mark Huijben en Johan Posseth (managementadviseurs Vensters), samen met Peter Teesink (gemeentesecretaris van Amsterdam) en met Mary-José van Overveld (directieteamlid bij waterschap Brabantse Delta).


  Peter Teesink: “Bedrijfsvoering wordt gezien als vanzelfsprekend. Tot het misgaat. Op het snijvlak van lijn en staf, daar wordt het interessant. Daar probeer ik de MT-overleggen en gesprekken te organiseren. De benchmark zorgt voor openheid: waar gaat het goed en waar niet? Je moet niet bang zijn om dat te laten zien. Het helpt om een stevig gesprek te voeren, over de strategie, over wendbaarheid, over wat nodig is.”


  Mary-José van OverveldMary-José van Overveld: “Bedrijfsvoering wordt meer onderdeel van het primair proces en wordt steeds belangrijker als smeerolie van de organisatie. Het gesprek verschuift van ‘het moet goedkoper’ naar ‘het kan beter’. Hoe je dat doet? Daar helpt de benchmark bij. Leren en verzilveren, daar gaat het mij om.”


  Mark HuijbenMark Huijben: “Handelen vanuit inzicht, daar helpt de benchmark bij. Het is een medicijn tegen de politieke waan van de dag en het sturen vanuit de onderbuik. Gericht en onderbouwd investeren.”

   


  Johan PossethJohan Posseth: “Er wordt vaak heel ingewikkeld gedacht over meten en vergelijken: ‘onze data is niet op orde’ of ‘wij zijn echt anders’. Dat is zo zonde. Publieke organisaties beschikken over een schat aan informatie om te weten of ze op het goede spoor zitten.”


  Wij laten dan ook het nieuwe dashboard van Vensters voor Bedrijfsvoering zien en je kunt met ons in gesprek.

  Je bent van harte welkom! Wil je deelnemen? Schrijf je in via onderstaand formulier. Je ontvangt van ons via de mail een link naar het webinar.

   geschreven door:redactie